Навчання по обміну у Польщі студентки нашого університету Яни Шелест

Протягом зимового семестру 2023/2024 н. р. я навчалася в Лодзькому університеті (Польща) на Філологічному факультеті в рамках семестрового студентського обміну. Студіювала дисципліни, пов’язані з методикою викладання польської мови та літератури, історією польської літератури, визначенням типових помилок вивчення польської мови як іноземної, ознайомленням з культурою Польщі. Викладали висококваліфіковані спеціалісти, зокрема пані Пауліна Казмирчак (Paulina Kaźmierczak), пан Єжи Вишневський (Jerzy Wiśniewski), пані Івона Дембовська-Восик (Iwona Dembowska-Wosik).
Кожних вихідних для нас було організовано всілякі цікавинки і розваги, серед них екскурсію до пальмарні (пальмова оранжерея), відвідання благодійного концерту оркестру в церкві Св. Матеуша. Побували в Лодзькому зоопарку (також і океанаріум) – дуже захопливо і красиво. Познайомилися з цікавими і хорошими людьми, створили багато теплих спогадів.
Яна Шелест
студентка спеціальності 014 Середня освіта 014.028 Польська мова і література (ОП «Середня освіта (польська мова та література)» другого курсу ОР бакалавр