Відрядження за кордон студентів,аспірантів, викладачів

Список документів для оформлення наказу про відрядження за кордон для студентів, аспірантів, викладачів та співробітників ПНУ 

 

У разі поїздки за кордон на навчання, наукове стажування чи з іншою метою, не пізніше, ніж за 5 робочих днів до дати поїздки за кордон потрібно подати документи згідно встановленого переліку.

 

Перелік документів для оформлення наказу про відрядження за кордон:

  1. Для співробітників: 

 

1.1 Особиста заява на ім’я ректора університету з візою директора інституту або декана факультету,керівника підрозділу та відділу міжнародних зв’язків. У даному документі необхідно вказувати:

  •  установу, місто\країна і термін відрядження;
  • мету та завдання відрядження;
  • джерело фінансування відрядження.
  1. 1 Офіційне запрошення сторони, що приймає (на офіційному бланку, з печаткою та підписом керівника установи, що запрошує).
  2. 1 Переклад запрошення українською мовою.

 

До уваги викладачів, метою поїздки яких, є стажування у партнерських закладах. Пропонуємо Вам перейти за посиланням https://nauka.pnu.edu.ua/%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%b6%d1%83%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%bd%d1%8f/ ,  де більш детальніше розписано процедуру проходження стажування.

 

Повний перелік документів подається у загальний відділ для резолюції ректора.

 

ІI. Для аспірантів та студентів:

2.1 Заява на ім’я ректора університету з візою директора інституту або декана факультету, завідувача аспірантурою (для аспірантів), навчально-методичного відділу(для студентів) та міжнародного відділу. У даному документі необхідно вказувати:

  • повну назву ВНЗ ( для навчання) або компанії (для наукового стажування);
  • країну, місто і термін перебування за кордоном;
  • мету та завдання відрядження;
  •  збереження чи незбереження стипендії;
  • Індивідуальний план навчання (для студентів), що направляються на термін більше місяця
  1. 2 Офіційне запрошення сторони, що приймає (на офіційному бланку, з печаткою та підписом керівника установи, що запрошує).

  2.3 Переклад запрошення українською мовою.

 Для оформлення наказу повний комплект необхідних документів подається у відділ міжнародних зв’язків. 

Пам’ятайте! Оформляючи відрядження за кордон, слідкуйте за тим, щоб дати виїзду та повернення, які зазначені в заяві, співпадали з реальними датами (підставою є відмітки у закордонному паспорті про перетин кордону).