Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника встановлює міжнародну співпрацю з Університетом Східної Англії, Великобританія (University of East Anglia)

У вівторок, 12 липня 2022 року, відбулась онлайн-зустріч проректорки з науки ПНУ проф. Валентини Якубів, співробітників відділу міжнародних зв’язків та науково-дослідної частини з Карен Блекні, керівницею міжнародного відділу Університету Східної Англії, та Матеусом Нойманом, старшим викладачем історії Університету Східної Англії. Модерувала зустріч Анжела Стащак, менеджер проектів провідної транснаціональної освітньої консалтингової компанії Cormack Consultancy Group.

Зустріч відбулася в рамках програми «Twinning», яка спрямована на налагодження співпраці між українськими вищими навчальними закладами та європейськими університетами, відновлення та розвиток українських університетів під час війни, а також у довгостроковій перспективі — на формування партнерства та альянсів для спільної роботи та подальшої взаємної інтернаціоналізації.

Під час зустрічі було презентовано науково-освітній потенціал університетів та обговорено перспективи подальшої співпраці, зокрема академічних обмінів професорсько-викладацького складу та студентів, розвитку наукового співробітництва та спільних грантових проєктів. Також йшлося про організацію симпозіумів, літніх шкіл, програм подвійних дипломів, менторство та можливості підтримки ПНУ в умовах російської воєнної агресії.

Університет Східної Англії — це класичний університет з 50 000+ студентами, 18% з них є іноземцями. Його науковий потенціал охоплює майже всі галузі досліджень, найбільш потужними з яких є дослідження розвитку, дослідження у сферах екології та гуманітарних наук, креативна писемність тощо. За результатами зустрічі представники британського університету повідомили, що UEA налаштований на плідне та довгострокове партнерство з ПНУ.

Подальші кроки щодо встановлення міжнародного співробітництва UEA та ПНУ будуть обговорені на наступних зустрічах, що матимуть місце вже найближчим часом.