Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника встановлює міжнародну співпрацю з австралійськими університетами

У понеділок, 18 липня 2022 року, відбулась онлайн-зустріч проректорки з наукової роботи Прикарпатського національного університету професорки Валентини Якубів з представниками австралійських університетів.

Зустріч відбулася в рамках програми «Twinning», яка спрямована на налагодження співпраці між українськими вищими навчальними закладами та університетами інших країн, відновлення та розвиток українських університетів під час війни, а також у довгостроковій перспективі — на формування партнерства та альянсів для спільної роботи та подальшої взаємної інтернаціоналізації.

Під час зустрічі було презентовано науково-освітній потенціал українських університетів та обговорено перспективи подальшої співпраці, зокрема академічних обмінів професорсько-викладацького складу та студентів, розвитку наукового співробітництва та спільних грантових проєктів. Також йшлося про організацію літніх шкіл, програм подвійних дипломів, менторство та можливості підтримки університетів України в умовах російської воєнної агресії.