Звіт студентки Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника про перебування в Академії ім. Якуба з Парадижа в рамках програми Erasmus+

Студентка польської філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Наталія Коротка навчалася в Академії ім. Якуба з Парадижа в Гожуві-Великопольському під час літнього семестру 2019/2020 в рамках програми Erasmus+ і поділилася відгуком, в якому розповіла про свої враження від цього досвіду:
“Рішення про цю поїздку було непростим: я довго думала, зважувала усі «за» і «проти». Зрештою я вирішила спробувати щось нове і тепер можу сказати, що жодного разу про це не пошкодувала. Період моєї мобільності збігся з пандемією COVID-19, яка сильно відбилася на всіх сферах життя. Крім усього іншого, дистанційна форма навчання була для мене новою і, чесно кажучи, було нелегко до неї звикнути. На щастя, і мої однокурсники, і викладачі поставилися з розумінням і допомагали мені з різними питаннями. Навчання в Академії ім. Якуба з Парадижа було для мене дуже ефективним. Я розвинула свої знання з окремих дисциплін (психологія, педагогіка) і збагатила свій розмовний словниковий запас, який буде дуже корисним у моїй майбутній професійній кар’єрі. За час перебування в Польщі мені вдалося відвідати не лише весь Гожув-Великопольський, а й його околиці – Барлінек, Костшин над Одрою, озера Порткі, Клодава, Любневіце. Я обов’язково колись повернуся в ці прекрасні місця знову, тому що їх неможливо забути.
Erasmus+ також змінив моє особисте життя. Я познайомилась з багатьма цікавими людьми – як поляками, так і іноземцями, зокрема зі студенткою з Білорусі, яка також приїхала до Академії ім. Якуба з Парадижа в рамках програми Erasmus+ і стала моїм найкращим другом. Разом нам вдалося вижити в складних умовах, спричинених епідемічною ситуацією в країні. Хоча я була далеко від дому, почувалася дуже комфортно. За це я хотіла б подякувати. Дякую ректору, проф. Ельжбеті Скорупській-Рачинській за можливість навчатися в Академії ім. Якуба з Парадижа та проф. Галині Ухто, проф. Аґнешці Некревич та пані Александрі Пьотровяк, які опікувались мною, допомагали мені вирішувати будь-які проблеми, пов’язані з моїм навчанням, а також давали особисті поради.
Erasmus+ став для мене незабутнім досвідом, який я б із задоволенням повторила, якби була така можливість.”
https://wwww.ajp.edu.pl/relacje-studentow-wspolpraca/5007-relacja-z-pobytu-w-ajp-w-ramach-programu-erasmus.html