Викладачі університету пройшли стажування за програмою Erasmus+

З 9 до 13 травня 2022 року кандидатка політичних наук, доцентка кафедри журналістики Наталія Марчук та кандидатка політичних наук, старша викладачка кафедри міжнародних відносин Наталія Голуб’як реалізовували академічну мобільність за програмою ЄС Erasmus+ на базі Опольського університету (Республіка Польща).
Протягом цього періоду в Опольському університеті проходив ІІІ Центральноєвропейський міжнародний тиждень, участь в якому взяли представники навчальних закладів із Польщі, Ізраїлю, Грузії, В‘єтнаму, Ірану, Чорногорії, Латвії, Туреччини та України.
ІІІ Центральноєвропейський міжнародний тиждень був присвячений розвитку академічних інституцій. Учасники програми пройшли тренінги із педагогічної майстерності, комунікацій, підприємництва у навчальних закладах та особливостей роботи в мультикультурному середовища. Наталія Марчук та Наталія Голуб‘як провели презентацію освітніх можливостей Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Також було окреслено можливості для співпраці на академічному рівні між областями-партнерами Івано-Франківською областю та Опольським воєводством.
Кандидатка політичних наук, доцентка кафедри журналістики Наталія Марчук також реалізовувала навчальний компонент в рамках проходження академічної мобільності за програмою ЄС Erasmus+. Викладачка проводила лекції для студентів Факультету наук про політику та суспільні комунікації Опольського університету. Наталія Марчук проводила заняття із медіаграмотності, навчаючи студентів спеціальності «Міжнародні відносини» безпечному поводженню з інформацією. Для студентів спеціальності «Паблік рилейшнз» було проведено заняття із основ протидії пропаганді, під час якого було визначено основні види та канали російської пропаганди. Особливу увагу студентів та викладачів Опольського університету привернув процес формування державного механізму російської пропаганди та досвід України боротьбі із ним.
Реалізація академічної мобільності за програмою ЄС Erasmus+ відбувається в рамках співпраці Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та  Опольського університету.