Лекція дослідника Гарвардського інституту українознавства Генадя Побережного

27 березня 2020 року в ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» Програма імені Фулбрайта спільно з Українським інститутом національної пам’яті презентує лекцію асоційованого дослідника Гарвардського інституту українознавства Генадя Побережного на тему «Рафаїл Лемкін та колоніяльний вимір совєцького геноциду в Україні». Зустріч відбудеться о 9.00 год в аудиторії № 25 (Аудиторний корпус, ПНУ, Шевченка, 57)

Коротка довідка: Генадь Побережний (poberezny@fas.harvard.edu) є асоційованим дослідником Гарвардського інституту українознавства, де він працював головним картографом розділу «Великий голод» для електронного атласу України (http://gis.huri.harvard.edu/historical-atlas/the-great- famine.html). Він бере участь в низці наукових проєктів, пов’язаних з геноцидознавством: редагує український переклад книги свого колеґи Даґласа Ирвина-Еріксона про Рафаїла Лемкіна та його концепцію геноциду, вивчає колекцію архівних матеріялів Лемкіна, а також працює над власною книгою про совєцьку політику геноциду в Україні. Доктор Побережний є випускником Ратґерського університету, де він скінчив маґістратуру та докторантуру в галузях географії, політології та ґлобальних студій (під орудою Олександра Мотиля) і викладав курси з політичної географії світу і порівняльної політології пост-комуністичних суспільств Східної Європи. Наразі є запрошеним професором політології в Українському вільному університеті в Мюнхені, ФРН, та стипендіатом Fulbright U.S. Scholar Program 2019-2020 в Україні.

 

Запрошуються студенти факультету історії, політології і міжнародних відносин та викладачі історичних спеціальностей.

 

Також 27 березня 2020 року о 10.30 год в аудиторії № 25 ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» відбудеться презентація представниці Програми імені Фулбрайта в Україні Вероніки Алексанич.

 

Запрошуються студенти 4 та 5 курсів, аспіранти, викладачі і старші дослідники.