Наукове стажування аспірантки нашого університету Віри Шотурми в рамках програми Еразмус+

Радіємо, що відкиваємо нові горизонти для аспірантів (студентів, викладачів) завдяки чудовій програмі
Еразмус+. Аспірантка нашого університету Vera Shaturma ділиться своїми незабутніми враженнями та отриманим досвідом під час навчання в Університеті імені Яна Коменського у Братиславі:

“В кінці 2 року аспірантури я вирішила подати заявку на програму Erasmus+ щоб поїхати вчитись на семестр закордон. Оскільки я вже попередньо мала досвід навчання на магістратурі у Варшавському університеті (Польща), на цей раз я вирішила розширити географію та повчитись у Словаччині. В результаті цей семестр став найкращим за весь час навчання і я вдячна Прикарпатському університету за можливість брати участь у такій програмі. Навчання проходило в Університеті ім. Я. Коменського в Братиславі на філософському факультеті. Я могла вільно обирати будь-які цікаві мені предмети та вчити будь-які мови. Для себе я обрала словацьку, адже проживаючи майже пів року в Словаччині хотіла навчитись спілкуватись словацькою хоча б на побутовому рівні. Також я обрала іспанську, оскільки вивчала її раніше та хотіла удосконалити ці знання. Решта предметів, які я обрала, а саме: Public Relations, Social Communication and Media та Painting and Sculpture of the 19th and 20th Century викладались на англійській мові. В цілому, матеріал курсів був цікавий та практичний. Особливо хочу відмітити, що Братислава – це комфортне місто а також чудове місце для подорожей. Найближче розташований Відень – менше ніж за годину часу ви вже гулятимете його вуличками. Також можна швидко добратися до Праги та Будапешту. З аеропортів в Братиславі та Відні є великий вибір маршрутів лоукостів з білетами за доступними цінами майже в усі країни ЄС. Я не могла не скористатись такою можливістю і побувала в Іспанії та Італії. Крім навчання та подорожей, програма Erasmus+ це можливість культурного обміну та спілкування з людьми з різних куточків світу. Erasmus Student’s Network влаштовували для студентів програми цікаві екскурсії, поїздки, ігри та багато інших заходів для того щоб ми могли краще познайомитись та здружитись. В цілому, я надзвичайно задоволена семестром проведеним в Братиславі та раджу всім студентам та аспірантам подаватись на Erasmus+.”

За детальнішою інформацію щодо програми Еразмус+ звертайтеся у відділ міжнародних зв’язків Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.