Нові пропозиції та можливості для науковців від університетів Альянсу 4EU+

Шановні колеги,

Запрошуємо Вас ознайомитися з новими  пропозиціями та можливостями для науковців від університетів Альянсу 4EU+

1) #GrowingTogether (#РостемоРазом): нові конкурси для науковців  університетів Альянсу 4EU+ 

Альянс 4EU+ оголосив два конкурси для науковців.

Конкурс SEED4EU+ надаватиме фінансову підтримку для освітніх та дослідницьких проєктів, що виконуються науковцями університетів 4EU+. Проєктні пропозиції можуть подавати як уже існуючі, так і нові міжвузівські команди; також вітаються нестандартні ініціативи, які не обов’язково вписуються в рамки звичайних проєктних пропозицій для конкурсів.

4EU+ Visiting Professorships (Професорський візит 4EU+) — це пілотна(тестова) програма, спрямована на підвищення рівня знань і навичок викладачів у 7-ми університетах Альянсу. Протягом двох-трьох місяців перебування в  університеті 4EU+ відібрані кандидати здійснюватимуть спільну освітню та дослідницьку діяльність, сприяючи розвитку нових освітніх основ, новітнього досвіду та вдосконаленню знань і навичок. 

Кінцевий термін подачі заявок на обидва конкурси: 1 червня 2023 року.

Детальна інформація:https://4euplus.eu/4EU-521.html

Також найближчим часом ми повідомимо дату інформаційної зустрічі для потенційних кандидатів. Якщо у вас виникають запитання, звертайтеся до the 4EU+ Team.

2) Відкрита година консультацій для науковців з університетів Альянсу 4EU+ 

З метою надання постійних консультацій щодо поточних питань та концепцій дидактики вищої освіти, а також сприяння міждисциплінарному обміну між викладачами в цій галузі, відділ викладання та навчання Центру компетенцій та мови heiSKILLS Гейдельберзького університету пропонує регулярні години онлайн-консультацій, відкриті для викладачів усіх університетів 4EU+. Відкрита година консультацій проводиться під час обіду через heiCONF 4 квітня, 2 травня, 6 червня та 4 липня (з 13:00 до 14:00).

Детальна інформація: https://www.uni-heidelberg.de/slk/OpenHour.html

 

3) Лекція «Математика для реального світу».

Гейдельберзький університет запрошує науковців з університетів Альянсу 4EU+ на онлайн-лекцію «Математика для реального світу. Інтегративний мозковий центр IWR / HGS MATHCOMP, приклад для навчального проєкту, заснованого на викликах». Лекція відбудеться 29 березня (18:00–20:00) на платформі MS Teams.

Лектор – доктор Майкл Вінклер, адміністративний директор Міждисциплінарного центру наукових обчислень Гейдельберзького університету та координатор програми Флагман Альянсу 3 «Дані – Моделі – Перетворення 4EU+ (Alliance Flagship 3 «Data – Models – Transformations»)

Детальна інформація: https://4euplus.eu/4EU-16.html?event=25511&lang=en

Альянс 4ЄС+

Європейський університетський альянс 4EU+ об’єднує сім комплексних дослідницьких державних університетів із чотирьох регіонів Європи, які займаються науковими дослідженнями (Карлів університет – Чеська Республіка; Гейдельберзький університет – Німеччина; Університет Сорбонни – Франція; Університет Копенгагена – Данія; Університет Женеви – Швейцарія; Міланський університет – Італія) для зміцнення європейського бачення поглибленої співпраці та взаємного збагачення шляхом розвитку нової якісної співпраці у викладанні, освіті, дослідженнях та управлінні, що призведе до створення істинно інтегрованої європейської університетської системи.

Місія 4EU+ полягає в розвитку безперешкодної та поглибленої співпраці в освіті, дослідженнях та інноваціях в рамках Альянсу. Завдяки цій співпраці та роботі в партнерстві Альянс служить суспільству на найвищому рівні завдяки нашим основним цінностям таким, як академічна та дослідницька свобода, співпраця в рамках міждисциплінарного підходу, доброчесність, креативність і відкритість, а також інтернаціоналізація.

Було висунуто понад 100 пропозицій про спільні дослідження, освіту та розвиток компетенції персоналу, більшість із яких базується на флагманських програмах 4EU+:

  • Міське здоров’я та демографічні зміни;
  • Європейськість: багатомовність, громадянство;
  • Дані – Моделі – Перетворення;
  • Екологічні переходи.

Більше інформації про Альянс можна знайти на веб-сайті UW під 4EU+:https://en.uw.edu.pl/cooperation/4eu-alliance/