Інститут Великого князівства Литовського оголошує четвертий конкурс на здобуття Премії ім. Юліуша Бардаха

Премія призначається за найкращі докторські (кандидатські) праці, присвячені проблематиці державної, правової та культурної спадщини Великого князівства Литовського у ХІХ–ХХ століттях, або за такі, що представляють результати дослідження проблем, пов᾿язаних з історією як мінімум двох нинішніх держав, терени яких колись входили до складу Великого князівства Литовського, як то: України, Білорусі, Литви та Польщі.

Термін подання праць – 20 грудня 2019 р.

Просимо висилати пропоновані праці на адресу: rustis.kamuntavicius@vdu.lt .

До 1 березня 2020 року конкурсна комісія призначена Інститутом ВКЛ оголосить список номінованих на премію праць.

Кандидати будуть запрошені до Каунаса, де відбудеться урочиста церемонія вручення нагороди.Правила

Премія ім. Ю. Бардаха, що призначається Інститутом Великого князівства Литовського (далі – Премія) призначається за докторські (кандидатські) праці, присвяченим ідеям та історії ВКЛ.
1. Премія має своєю метою заохотити молодь до досліджень спадщини ВКЛ, його державних, правових та культурних традицій.
2. Пріоритет буде надаватися працям, які присвячені державним, правовим та культурним традиціям ВКЛ, а також проявами тяглості ідей ВКЛ в умовах ХІХ та ХХ століття. Крім того, тим темам, які будуть присвячені історії як мінімум двох сучасних держав, терени яких колись входили до складу ВКЛ: Литви, України, Білорусі та Польщі.
3. Представлені на призначення Премії праці можуть стосуватися різних галузей гуманітарних та суспільних наук, зокрема: історії, політології, історії мистецтва, філології, соціології, історії права та суспільного устрою, географії.
4. На призначення Премії можуть розраховувати громадяни будь-якої країни, які запропонують докторську (кандидатську) працю. Термін подання праць оголошується кожного року окремим інформаційним листом.
5. На призначення Премії повинні подаватися праці, які постали протягом останніх двох років від поточного конкурсу.
6. Праці на призначення Премії можуть подати самі кандидати, або інституція (кафедра, відділ, науковий центр та ін.), після звернення кандидата.
7. Подані до призначення Премії праці можуть бути написані литовською, українською, білоруською, польською, а також російською чи англійською мовами.
8. Електронні версії праць разом із науковими рекомендаціями слід надсилати на адресу:

rustis.kamuntavicius@vdu.lt .
9. Переможців (перше, друге та третє місця) оголошує конкурсна комісія, що складається з науковців, запрошених Інститутом ВКЛ.
10. Додаткова інформація є доступною на сайті Інституту ВКЛ (www.ivkl.lt), або:

rustis.kamuntavicius@vdu.lt (д-р Рустіс Камунтавічус).