Навчання по обміну у Польщі студентки нашого університету Sonya Grigoruk

Радіємо, коли наші студенти надсилають такі відгуки♥️Прикарпатський університет розширює горизонти для молоді.
Дякуємо Софії за щирий відгук та хороші слова, ми це дуже цінуємо♥️
Sonya Grigoruk:
«Навчання по обміну у Польщі для іноземних студентів, зокрема українців, відкриває низку можливостей і дає неабиякий досвід як життєвий, так і навчальний.

Моє студентське життя в Лодзі почалось із не зовсім позитивної ноти, адже місто виявилось промисловим, не туристичним та загалом не виправдало моїх очікувань?Але тоді я ще не знала наскільки насичене та цікаве студентське життя мене чекає?

В університеті спочатку «влитись» у навчання було важко. Складно звикнути, що предмети обираєш собі сама, не отримуєш оцінок впродовж року, не записуєш нічого на лекціях, а такого поняття як семінар взагалі не існує. Навчання для студентів по обміну ведеться англійською, усі викладачі в яких я маю предмети є дуже привітні і вільно володіють мовою. Згодом я звикла, і в цьому мені допомогли інші іноземні студенти з різних країн.

Найкраще, що зі мною трапилось в Польщі – це те, що я знайшла нових друзів з Грузії, Японії, Німеччини, Росії, Мексики, Нігерії і цей список можна продовжувати далі. Ми разом ходили на безкоштовні «тріпи», які організовував дядько Славомір (надзвичайна людина, дуже веселий і креативний чоловік з ідеальною англійською, який нагадує мені мого дідуся). Ми відвідували багато різнотипних музеїв, The Palm House, балети, опери, єврейський цвинтар тощо. Окрім цього International Students Office(ISO) зробив крутий сюрприз для іноземних студентів перед Пасхою: Eastern dinner(Великодній обід) з національними стравами польської кухні, а як всі знають не важливо чи в Україні ти, чи в Польщі, чи на іншому континенті, поїсти для студентів – це святе?

Загалом я дуже вражена і зовсім не шкодую, що поїхала вчитись по обміну саме в Лодзь. Місто наповнене різноманіттям парків, студентською атмосферою, іноземцями, до того ж майже увесь час я спілкувалась англійською. Я краще вивчила польську, тепер розумію абсолютно все і з легкістю спілкуюсь на побутові теми.

Отже, що навчання в Польщі мені дало?
Крутий досвід самостійного життя закордоном, нові знання у сфері міжнародних відносин, підвищення рівня моєї англійської та польської, окрім того друзі навчили мене багато слів грузинською та японською і з`явилась мотивацію вивчати якусь східну мову. А також життя серед іноземних студентів дало мені нереальний, сповнений емоцій та веселощів проведений час та дещо змінило моє відношення до життя.

Дякую університету, зокрема відділу міжнародного співробітництва за таку можливість безкоштовно навчатись закордоном увесь семестр, набути нового досвіду та знайти нову мотивацію розвиватись, розвиватись і ще раз розвиватись❤️»