Відкрито набір до Східної зимової школи – 2019 у Польщі

❄️Відкрито набір до Східної зимової школи – 2019 у Польщі❄️

Східна зимова школа призначена для студентів останніх курсів гуманітарних спеціальностей, котрі пишуть магістерські (дипломні) роботи в галузі історії та сучасності Центральної та Східної Європи.

Заняття проходитимуть у Варшаві та Вроцлаві з 27 лютого до 15 березня 2019 р. Прийом заявок до школи триватиме до 10 січня 2019 р.

І. УМОВИ УЧАСТІ:

1. У школі можуть брати участь студенти останніх курсів гуманітарних спеціальностей, котрі пишуть магістерські (дипломні) роботи в галузі історії та сучасності Центральної та Східної Європи (історія, політологія, міжнародні відносини, соціологія, етнологія, географія, право, економіка) та мають не більше 25 років (окрім виняткових випадків). Учасниками школи не можуть бути студенти бакалаврату.
2. Учасниками школи можуть бути студенти зі Східної та Центральної Європи, Прибалтики, Балкан, Центральної Азії та Кавказу, а також Польщі.
3. Кандидати повинні володіти польською мовою на рівні, достатньому для розуміння занять та участі в них.
4. Програма школи складається з лекцій, які читатимуть міжнародні фахівці з проблематики регіону, та семінарів (один семінар на вибір), на котрих кожен учасник школи прочитає реферат на тему своєї дипломної роботи. Програма включатиме також візити до інституцій Варшави та участь у культурній програмі.

ІІ. СТИПЕНДІЇ:

1. Кандидати можуть подавати заявку на стипендію для повного або часткового відшкодування вартості перебування в школі (готель, харчування, участь у лекціях і семінарах та додаткових заходах), а також на часткове покриття коштів доїзду (не стосується кандидатів із Польщі та країн ЄС, а також осіб, що навчаються в Польщі та країнах ЄС).
2. Заявку на відшкодування вартості перебування необхідно долучити до документів кандидата.

ІІІ. ДОКУМЕНТИ

1. Кандидати повинні надіслати на адресу wsl.studium@uw.edu.pl:
а) заповнений формуляр (можна завантажити тут),
б) мотиваційний лист разом із запропонованою темою реферату,
в) CV і фотографію,
г) рекомендації наукового керівника дипломної роботи,
ґ) підтвердження знання польської мови,
д) довідку з деканату, яка підтверджує, що кандидат навчається на останньому курсі магістратури,
е) заявку на відшкодування вартості перебування в школі.
2. Термін надсилання комплекту документів закінчується 10 січня 2019 р.

ІV. КВАЛІФІКАЦІЯ:

1. Кваліфікаційна комісія школи визначиться зі списком учасників до 1 лютого 2019 р. та негайно повідомить усіх кандидатів.
2. Офіційні запрошення будуть надіслані кандидатам, відібраним до участі у Східній зимовій школі – 2019, електронною поштою не пізніше 5 лютого 2019 р. Оригінали запрошень, підписані директором школи, вишлють поштою. Відповідні консульства Республіки Польща отримають список відібраних кандидатів для залагодження формальностей, пов’язаних із виїздом.
3. Прибуття учасників до Варшави – 27 лютого 2019 р.. Заняття розпочнуться 28 лютого, у Варшаві. Від’їзд учасників – 15 березня.

Детальніша інформація – на сайті:
https://studium.uw.edu.pl/…/wschodnia-szkola-zimowa-nabor…/…